Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tudomány - immunerősítő képes leírás - Immunerősítő, immunrendszer.tlap.hu
részletek »

Tudomány - immunerősítő - Immunerősítő, immunrendszer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: immunerosito.tlap.hu » Tudomány - immunerősítő
Keresés
Találatok száma - 12 db
A közösségi oldalak beteggé tesznek

A közösségi oldalak beteggé tesznek

A közösségi oldalak beteggé tesznek - A túl sok netes ismerkedéstől megváltoznak a gének, az immunrendszer és a hormonok...A személyes interakciókat is magában foglaló valódi társasági hálózat hiánya élettani elváltozásokat is okozhat. A szemtől-szembeni kapcsolatok hiánya módosíthatja a gének működésmódját, megzavarhatja az immunválaszokat, a hormonszintet, az artériák működését és befolyásolhatja a mentális teljesítményt.

Az immunerősítők leukémiát okoznak?

Az immunerősítők leukémiát okoznak?

Egy új tanulmány szerint a tumoros betegek kemoterápiája során adott, az immunrendszer működését fokozó szerek esetlegesen növelik a leukémia rizikóját. A daganatos betegségek terápiában alkalmazott kemoterápiás kezelés következtében igen gyakran előfordul, hogy a szervezetben a fertőzésekkel szembeni védekezésért felelős fehérvérsejtek száma nagymértékben lecsökken. A kemoterápia alatt az új fehérvérsejtek képződését sokszor ún. növekedési hormonokkal segítik elő a szakemberek.

Bacilus a kórokozók ellen

Bacilus a kórokozók ellen

Csökkenthető a fertőző betegségek kialakulásának esélye. A közelmúlt egyik nagy jelentőségű orvosi felfedezése egy jótékony bacilus, amely új fejezetet nyithat egyes fertőző és más betegségek elleni védekezésben.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Bulémia és anorexia - hiba a rendszerben?

Bulémia és anorexia - hiba a rendszerben?

Az anorexia és a bulímia, ez a két, napjainkban egyre gyakoribb betegség svéd szakemberek szerint az immunrendszer hibás működésével áll kapcsolatban. A Karolinska Intézet kutatócsoportja ugyanis kapcsolatot talált e két betegség kórisméi, s a szervezetben lévő egyik hormon, az alfa-MSH ellen küzdő antitestek abnormális mennyisége között. Ez a hormon az agy működését, méghozzá az étvágy, illetve a telítettség érzését szabályozza. Az anorexiásoknál és a bulímiásoknál túl sok, illetve túl kevés ilyen antitest van.

D-vitaminnal az ép bőrért

D-vitaminnal az ép bőrért

A szájon át adagolt D-vitamin ekcéma esetén kijavít egy immunrendszeri hibát - állítják a Kaliforniai Egyetem San Diego-i Orvosi Karának kutatói...A vizsgálatban mérsékelt és súlyos atópiás dermatitiszben szenvedők vettek részt. Ez a betegség a lakosság 10-20 százalékánál jelentkezik az életük folyamán: súlyos viszketéssel, bőrpírral és hámlással jár, továbbá hajlamosít a Staphylococcus aureus baktérium, herpeszvírus és himlővírusok által okozott bőrfertőzésekre, és a vakarózás miatt krónikus elváltozások is kialakulhatnak. Sok bőrbetegségben, így az ekcémában is hiányzik a cathelicidin nevű fehérje, amely a mikrobák elleni védekezést segíti...

Egy kis kosz nem árt?

Egy kis kosz nem árt?

Gondoltad volna? Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy bizonyos baktériumok, vírusok és férgek, melyek a "koszevés" során jutnak a szervezetbe, segítik az erős, egészséges immunrendszer kialakulását. Ezek szerint van még mit tanulnod a kistesódtól...

Ép testben ép lélek - Lecitin

Ép testben ép lélek - Lecitin

A lecitin az emberi szervezet életfontosságú, zsírtermészetű anyaga, melyre minden sejtnek szüksége van, részt vesz az immunrendszer működésben és valamennyi testfunkcióban...A napi táplálkozásaink során elfogyasztott ételeink közül jelentős mennyiségű lecitint találunk a kukorica- és a búzacsírában, a repce-, len- és napraforgómagban, a borsóban és a lencsében. A legtöbb és a legértékesebb lecitint a szójabab tartalmazza, ezért a lecitinek királyának nevezik. A gyógyszertári lecitint - mely lehet folyadék, drazsé stb. - kizárólag szójababból nyerik. A legjobb minőségű szójabab az Indiana állambeli Fort Wayene-ből származik. Az itt lévő szójacentrum laboratóriumaiban dolgozzák fel a magas értékű lecitint a natúrmedicina számára...

Hogyan működik az immundendszerünk? (részletes ismertető)

Hogyan működik az immundendszerünk? (részletes ismertető)

A cikkből megismerheti az immunrendszer felépítését és működését. Részletesen megnézzük az adaptív immunitás működését, az antigének és az egyéb szervek szerepét az immunrendszer működésében: lép, nyirokrendszer, 3-as védelmi rendszer. A védőoltások működéséről és hatásairól is részletesen írunk! Ha ön mélyebben is meg szeretné érteni és ismerni az immunrendszer működését, látogasson el oldalunkra! Ha pedig szakembertől szeretne kérdezni, a cikk végén tegye fel kérdését az immunrendszerrel kapcsolatban!

Mi okozza a bőrviszketést?

Mi okozza a bőrviszketést?

A tudomány mai álláspontja szerint legalább kétféle típusú viszketés létezik: az egyik, amelyet az immunrendszer által termelt vegyi anyagok, a hisztaminok okoznak, a másik pedig, amely ettől független. Egy új kutatás szerint a szervezet, azaz minden bizonnyal az agy, eltérően reagál erre a két típusra.

Hirdetés
Ők lehetnek az emberiség megmentői!

Ők lehetnek az emberiség megmentői!

A lámák immunrendszerének antitestei rendkívül parányiak, és sokkal hatékonyabban küzdenek meg a kórokozókkal, ezért a belőlük előállított készítmények a legsúlyosabb betegségek, így a rák, az Alzheimer-kór és a cukorbaj kiváló ellenszerei lehetnek.

Tetűvel az asztma ellen

Tetűvel az asztma ellen

Egereken végzett kísérletek során fény derült arra, hogy a tetvekkel fertőzött állatok immunrendszere sokkal nyugodtabb, mint a parazitáktól mentes rágcsálóké. Ez a felfedezés az emberi asztma és allergia okainak tanulmányozását is új utakra terelheti.

Új módszer az agydaganat ellen

Új módszer az agydaganat ellen

Az immunrendszer serkentésével és génterápiával kísérleti egerekben sikerült legyőzni az egyik legagresszívabb agydaganatot, a glioblasztómát. Az agydaganatok 20 százaléka glioblasztóma, amellyel a diagnosztizált betegeknek csak 5 százaléka él öt évnél hosszabb ideig. A most kidolgozott kezelés során úgynevezett adenovírusvektort fecskendeztek az eltávolított tumor üregébe.

Tuti menü